Duo Dryades

Vuodesta 2002 toiminut yhtye Duo Dryades, Kristina Kuusisto bandoneon ja Mari Mäntylä decacorde, on esiintynyt aktiivisesti Suomessa ja ulkomailla. Positiivista kritiikkiä saanut duon debyyttilevy Kirmari (Mayrecords) ilmestyi 2005. Toinen levy Speira (Alba) valittiin vuoden 2011 Emma – ehdokkaaksi klassisten levyjen sarjassa. Kolmannen levynsä Le Meneuse de Tortues d’Or (Mayrecords) duo julkaisi vuonna 2014.

Kaikki levyt ovat saaneet innostuneen vastaanoton. Kuusisto ja Mäntylä tekevät yhteistyötä sekä suomalaisten että ulkomaalaisten säveltäjien kanssa luodakseen uutta ohjelmistoa harvinaiselle kokoonpanolleen. Yhtyeen laaja repertoaari ulottuu tangosta nykymusiikkiin. Duo on esiintynyt Suomessa useilla musiikkifestivaaleilla vuodesta 2002 lähtien, mm. Kuhmon kamarimusiikki, Musiikin aika­, Kemiön­, Oulaisten­, Hauhon­, ja Kokkolan talviharmonikka festivaaleilla, sekä festivaaleilla ympäri Eurooppaa, Libanonissa ja Kiinassa sekä lukuisissa konserteissa ja konserttisarjoissa eri puolilla Ranskaa. Duo on esiintynyt radiossa ja televisiossa Suomessa, Venäjällä ja Ranskassa. Duo Dryades on esiintynyt myös orkesterien solistina. Duo kantaesitti Pekka Jalkasen heille säveltämän ja omistaman kaksoiskonserton Aeterna Keski-­Pohjanmaan kamariorkesterin kanssa vuonna 2011. Sinfonietta Lentuan kanssa he esittivät saman konserton vuonna 2014.

”Kaksi herkkää soitinta, decacorde ja bandoneon sekä kaksi runollista soittimiensa virtuoosia, Mari Mäntylä ja Kristina Kuusisto tarjoavat kuulijoilleen vahvasti koetun, elämyksellisen musiikillisen maiseman. Heidän klassisen musiikin perusohjelmistonsa saa lisäväriä intohimoisesta argentiinalaisesta tango nuevosta, bretagnelaisesta kansantanssista ja modernista musiikista. Pohjoismaalainen melankolia vaihtuu hetkessä eteläamerikkalaiseen rytmiikkaan. Kaiken yllä on kuitenkin suomalainen sielun maisema – melankolinen, haaveksiva, traaginenkin. Bandoneonin ja decacorden ilmaisun laajuus hämmästyttää. Säveltäjilleen nämä soittimet avaavat uusia rikkaita haasteita.”

– Matti Rantanen, Sibelius-Akatemian harmonikkalinjan johtaja